RECEPTY

Šťavnaté hovädzie mäsko, uprostred ružové, ale plné šťavy, to je sen väčšiny gurmánov. Našim cieľom je Vás previesť od nákupu vhodného riadu či náčinia, až po dokonale pripravený moderný pokrm.


Hovädzí hamburger zapečený s kozím syrom a hruškovou omáčkouZobraziť galériu

Hovädzí hamburger zapečený s kozím syrom a hruškovou omáčkou

Šťavnatý hovädzí burger ako ho nepoznáte

Obtiažnosť: stredná | Porcie: 4 | Čas: 50 minút


Hovädzí krk nahrubo pomletý 800 gr
Žĺtky 4 ks
Kozí syr 250 gr
Zavárané hrušky 350 gr
Čerstvý koriander vetvička
Cukor krupica 1 polievková lyžica
Žemľa na hamburger 4 ks
Kyselá uhorka 120 gr
Paradajka stredná 2 ks
Majonéza 4 polievkové lyžice
Ľadový šalát 4 pevné listy
Cibuľa malá 1 ks
Maslo 60 gr
Sůl, bílý pepř dle chuti
Vychladené hovädzie mäso dáme do misky, pridáme soľ, žĺtky a opatrne spojíme. Z takto pripraveného mäsa si urobíme 4 bochníčky, ktoré vytvarujeme na hamburgery, položíme na tanier a dáme vychladiť do chladničky.
Do rajnice dáme maslo, rozohrejeme, pridáme najemno nakrájané kompótové hrušky, cukor a na miernom ohni skaramelizujeme. Dáme do mixéra, pridáme čerstvý koriander bez stonky a rozmixujeme. Dochutíme soľou a bielym korením.

Mäso ugrilujeme na rozohriatej panvici alebo grile po oboch stranách 4 a 4 minúty. Dĺžka grilovania je závislá na stupni prepečenosti.

Žemľu na hamburger pozdĺžne rozkrojíme a nasucho na rozpálenej panvici opečieme. Spodnú časť potrieme kvalitnou majonézou, na ktorú položíme ugrilované mäso s kozím syrom. Teraz pridáme omáčku zo zaváraných hrušiek a priklopíme druhou polovicou žemle.

Paradajky, kyslé uhorky a olúpanú cibuľu nakrájame na veľmi tenké plátky. Na tanier položíme list ľadového šalátu a dozdobíme nakrájanou zeleninou.
 
Hamburger podávame na tanier alebo len do ruky.

- Ak máte radi pikantnú chuť, do omáčky pridajte pálivú papričku.
- Nebojte sa mäso na hamburger ugrilovať krvavejšie alebo medium.
- Kozí syr môžete nahradiť kvalitným ementálom alebo chedarom.
- Omáčku zo zaváraných hrušiek môžete nahradiť omáčkou zo sušených sliviek a iné.
- Ľadový šalát môžete nahradiť rukolou.
- Nedávajte do mäsa na hamburger bielky, mäso bude vďaka tomu gumové a húževnaté.
- Do mäsa môžete pridať pár kvapiek čerstvej limetkovej šťavy. Zvýrazňuje chuť hovädzieho mäsa.

Vytlačiť recept

Pre prípravu môžete použiť

SPICE LT7009 SPICE
LT7009

LAMART ODPORÚČA SPOTREBIČE PHILCO

Moderný vzhľad, špičkové technológie a vysoký užívateľský komfort sú kľúčovými prvkami rúr značky Philco. Varenie nikdy nebolo jednoduchšie. Od obľúbenej pochúťky Vás teraz budú deliť iba dotyky. Stačí zvoliť príslušnú funkciu na displeji a všetko prebieha tak ako má, bez toho aby ste potrebovali kuchársku knihu.

Prejsť na spotrebiče Philco >